Stille verkoop, wat voor u?

Het speelt al een tijdje door uw hoofd, de woning verkopen? Maar gaat u dan eerst een nieuwe woning aankopen of uw huidige woning verkopen? (lees hier meer). En wanneer zet u uw eigen woning dan in de verkoop? Er zijn tal van mogelijkheden en snel schakelen kan wenselijk zijn. De stille verkoop kan uitkomst bieden, maar wat is de stille verkoop nou eigenlijk?

Wat is de stille verkoop?

De woorden zeggen het eigenlijk al ‘’stille verkoop’’. Tijdens de stille verkoop wordt uw woning niet getoond aan het grote publiek. Zo wordt er bijvoorbeeld geen ‘’te koop’’ bord aan de woning gehangen en verschijnt de woning niet online. Bij UwMakelaar passen wij onze strategie aan naar de wensen van onze klant, maar in grote lijnen zal het proces gelijk zijn. In overleg kan ervoor worden gekozen om de woning bijvoorbeeld toch op onze website te plaatsen, maar niet op Funda of wij versturen de woning enkel naar ons klantenbestand. Die mensen zijn tenslotte op zoek naar een woning. Bij interesse is de kans groter, dat deze mensen echt geïnteresseerd zijn en niet zomaar even in de woning willen kijken. Afhankelijk van de wensen passen wij de strategie aan.

Waarom de stille verkoop?

Er zijn verschillende situaties waarom het verstandig kan zijn om (eerst) gebruik te maken van de stille verkoop. Sommige willen hun woning simpelweg niet aan het grote publiek tonen om pottenkijkers te voorkomen. Dit kan ook met privacy- of veiligheidsredenen te maken hebben.

Het gebeurt ook heel vaak dat mensen hun woning in de stille verkoop zetten, omdat ze zelf nog geen andere woning hebben gevonden. De stille verkoop is dan een ideale manier om de woning toch al aan een selecte groep kijkers aan te bieden. Daarnaast kan er op deze manier ook heel snel geschakeld worden. Alle foto’s, plattegronden en verkoopteksten zijn namelijk al gemaakt. Wanneer u een nieuwe woning heeft gevonden, kan uw huidige woning met een druk op de knop getoond worden aan het grote publiek voor een snelle verkoop. Dit scheelt veel tijd en geeft vaak meer rust.

Mocht een woning in de stille verkoop uiteindelijk niet verkopen, dan is het altijd nog mogelijk om naar het grote publiek te gaan. Daarom is de stille verkoop een goed begin wanneer u meer privacy of tijd wil tijdens de verkoop.

Bent u zelf al een tijdje aan het kijken naar een woning? Overweeg dan eens de stille verkoop voor uw huidige woning. Ook tijdens de zoektocht naar een nieuwe woning kunnen wij u bestaan. Wilt u meer informatie of zijn er vragen? Neem dan gerust eens contact met ons op of plan een afspraak met ons in voor een gratis waardebepaling van uw woning.

Deel deze blog via: