Je begeeft je op de huizenmarkt. Iets wat je niet dagelijks en vaak doet. Zo vaak (ver)koop je niet een huis. Waar moet je nou beginnen en wanneer en waarom zou je een makelaar inschakelen?

Er zijn twee verschillende redenen waarom je een makelaar zou inschakelen. Het kan zijn dat je (voor het eerst) een huis gaat kopen en daarbij ondersteuning zoekt van een professional. Maar het kan ook zo zijn dat je juist een woning wilt verkopen. In beide gevallen kan Uw Makelaar je begeleiden in het gehele of een gedeelte van het proces.

Je wilt een woning kopen

In dit geval wordt ook wel de term aankoopmakelaar gebruikt. Op het moment dat een buurt, wijk of plaats erg populair is kan het heel verstandig zijn om met iemand op zoek te gaan naar een voor jou geschikte woning, iemand met kennis van de markt en die dicht op het vuur zit. Een aankoopmakelaar zal jou het gehele proces door ondersteunen en begeleiden. Je hebt dan een sparringpartner met verstand van zaken. Ook ontzorgt hij door veel werk uit handen te nemen.

Bij Uw Makelaar Dordrecht kunnen we je van begin tot eind begeleiden. Daarom raden we ook altijd aan om voordat je de zoektocht begint, contact op te nemen voor een kennismakingsgesprek. Zo kom je er in ieder geval zelf ook achter welke stappen er genomen moeten worden en wat een logische volgorde hierin is. Daarbij heeft een aankoopmakelaar ook een groot netwerk van professionals, waar je gebruik van kan maken. 

Is er een woning gevonden waar je graag eens wilt gaan kijken? Dan kan je je eigen aankoopmakelaar meenemen. De aankoopmakelaar behartigt jouw belangen en zal je met beide benen op de grond houden als dat nodig blijkt te zijn. Door zijn kennis en ervaring, kan jij een weloverwogen beslissing nemen. 

Wanneer je uiteindelijk een bod wilt uitbrengen op een woning, helpt de aankoopmakelaar met alle verdere stappen die je moet doorlopen. Uiteraard zal hij adviseren over de hoogte van het bod, de voorwaarden die erbij komen kijken en eventueel de onderhandelingen. Voor hem is dit een dagelijkse bezigheid. Daarbij heeft de makelaar geen emotionele band met de woning, daardoor kan hij het hoofd koel houden wanneer dat nodig is. Jij hoeft je dus nergens druk over te maken en het kost je geen tijd om alles zelf uit te zoeken. Zo bespaar je uiteindelijk op het gehele proces veel tijd en energie.

Je wilt een woning verkopen

De verkoopmakelaar begint altijd met een gratis waardebepaling en een kennismakingsgesprek bij jou thuis. De makelaar heeft kennis van de markt, maar elke woning is uniek. Zo kan jouw huis een nieuwe keuken hebben of hebben de buren een stuk aangebouwd. Tijdens de waardebepaling zal de makelaar naar de staat en unieke punten van jouw huis kijken. Hierna zal hij de markt bestuderen, specifiek voor jouw woning. Zo wordt er gekeken naar verkoopprijzen, staat en vergelijkbare woningen in de buurt. Dit vormt samen een voorstel voor het verkoopbedrag waarvan de makelaar denkt dat dit een goede prijs is voor jouw woning. Uiteraard staat dit niet vast en kan je samen in overleg dit bedrag verhogen of verlagen. Ook zal er een persoonlijk verkoopplan worden opgesteld met onze UWM methode daarin verwerkt. Uiteraard doen we dit in overleg en aansluitend op de wensen van de verkoper.

Ben je het met elkaar eens en is het plan compleet uitgestippeld, dan kan de makelaar aan de slag gaan om de woning daadwerkelijk in de verkoop te zetten. Er worden foto’s gemaakt, de woning wordt ingemeten, er worden plattegronden gemaakt en er komt een pakkende verkooptekst van de woning. Dit wordt getoond op diverse (social media) kanalen. Door onze UWM methode genereren we hier enorm veel bereik. 

Zodra er interesse is voor je woning zullen de bezichtigingen plaatsvinden. Wordt er vervolgens een bod gedaan op de woning? De makelaar houdt deze allemaal bij en houdt jou op de hoogte en overlegt met jou of dit een bod is wat je zou willen accepteren.

Is het zover dat je een mooi bod hebt geaccepteerd? Dan stelt de verkoopmakelaar een koopcontract op welke door jou en de koper wordt getekend. Zodra de koper de financiering rond heeft is de verkoop definitief rond en is het wachten tot de overdracht bij de notaris. In overleg met de klant zijn wij hier ook (vaak) bij aanwezig. 

Een verkoopmakelaar zorgt voor een professionele situatie voor de kijkers, ontzorgt, bespaart je veel tijd en zorgt voor de hoogst mogelijke opbrengst van jouw woning. 

Denk je dat wij wel een goede match zouden zijn en benieuwd naar onze UWM methode? Ga dan eens met ons om de tafel om een persoonlijk (ver)koopplan op te stellen.

Deel deze blog via: