Iedereen die wel eens verhuisd is weet het. Het is stressvol en een hoop gedoe. Met deze 9 tips hopen we dat je goed voorbereid je verhuizing in gaat en dat je vooral kan genieten van het verhuizen naar je nieuwe stekkie.

 1. Planning

  Maak ruim van tevoren een planning. Wanneer krijg je de sleutel van je nieuwe huis en wanneer moet je die van je huidige huis inleveren? Ben je van plan eerst te gaan klussen of ga je gelijk verhuizen? Dat zijn zomaar wat vragen die je jezelf kan stellen. Heb je je planning helemaal uitgedacht, breng dan familie en vrienden op de hoogte. Ze zullen je vast graag helpen, maar dan moeten ze niet al andere plannen hebben.

 2. Adreswijziging

  Zonder dat je het waarschijnlijk realiseert zijn er een hoop bedrijven en mensen die jouw adres hebben. Geef overal jouw nieuwe adres door zodat jouw post niet bij de nieuwe bewoner terechtkomt. Post NL heeft ook een verhuisservice die je post gelijk doorstuurt naar je nieuwe woning. Voor alle overheidsinstanties hoef je dat niet te doen. Het enige wat je daar hoeft te doen is bij je (nieuwe) gemeente je adres door te geven. Dan gaat de rest vanzelf.

 3. Opmeten

  Heb je grote kasten of banken? Misschien is het dan handig om van tevoren alvast te kijken of en hoe deze je oude huis uit en je nieuwe huis in kunnen. Ben je van plan om een nieuw interieur te kopen? Dan is het zeker handig om alles even op te meten. Het zou vervelend zijn als de nieuwe bank net de groot blijkt te zijn.

 4. Huisdieren

  Bedenk wat het beste moment is voor je huisdieren om te verhuizen. Uiteraard zet je ze niet tussen de dozen. Denk eraan dat voor hen verhuizen een stressvolle ervaring is. Dus zorg dat het snel gaat voor ze. Houd je huisdieren zoveel mogelijk in een afgesloten kamer zodat ze niet kunnen ontsnappen tijdens het in en uitlopen met spullen.

 5. Opruimen

  Misschien heb je wel spullen in huis die je al heel lang niet meer gebruikt hebt. Misschien staan er zelfs nog dozen van de vorige verhuizing. Heb je de tijd? Ga dan eerst door je spullen heen en denk na over wat je niet meer gebruikt. Alles wat je niet hoeft te verhuizen is mooi meegenomen. Breng de geselecteerde spullen naar de kringloop of een afvalbrengstation.

 6. Inpakken

  Pak je dozen per bestemde ruimte in. Als je dan ook nog op de doos noteert waar deze naartoe moet en wat erin zit dan kan je gemakkelijk al je spullen weer terug vinden en hoef je niet door alle dozen te zoeken naar bijvoorbeeld je kaasschaaf.

 7. Transport

  Hoe ga je al je spullen transporteren? Wil je alles in één keer doen of ga je meerdere keren rijden. Als je alles in één keer wilt doen denk dan goed na over in welk transportmiddel al jouw spullen passen. Heb je geen zin om te sjouwen met al die spullen? Dan kan je ook een verhuisbedrijf inschakelen die alles van A naar B brengt. 

 8. Hulp

  Ga je zelf alles verhuizen? Dan kan je waarschijnlijk wel wat hulp gebruiken. Als het goed is heb je ze dan je hulp op tijd op de hoogte gebracht van je verhuisdatum. Op de dag zelf is het verstandig om zelf (of een aangewezen persoon) de regie te hebben. Weet waar alles heen moet en stuur mensen de juiste kant op. Dit voorkomt dat je later alle dozen alsnog naar de juiste plek moet brengen.

 9. Inrichten

  Begin bij het inrichten met de meest essentiële dingen. Denk aan de spullen om te kunnen koken. Ook het eerst klaarmaken van je bed is verstandig. Zo kan je gaan slapen wanneer je er klaar mee bent.

Heb jij verder nog vragen over het verhuizen of ben je opzoek naar een goed verhuisbedrijf? Uw Makelaar Dordrecht helpt je graag verder om deze periode zo stressvrij te laten verlopen.