Positieve Ontwikkelingen op de Woningmarkt: Stijgende Verkopen en Einde aan Prijsdaling Nabij

Een Blik op de Huizenmarkt: Van Wisselvalligheid naar Stabiliteit

De huizenmarkt vertoonde de afgelopen maanden een wisselvallige trend in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Echter, zien we nu dat het verschil geleidelijk kleiner wordt. Sinds de zomer tonen de prijzen een stijgende lijn, en ook het aantal woningverkopen neemt opnieuw toe.

Prijzen Tonen Stabiliteit met Licht Herstel

In oktober bedroeg de gemiddelde prijs van een bestaande koopwoning €424.521, wat een daling van slechts 2,3 procent betekent ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. Volgens gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) is dit de kleinste afname sinds maart. In september lagen de prijzen nog 3,5 procent lager dan een jaar eerder.

Maandelijkse Stijging in Huizenprijzen Zet Door

Op maandelijkse basis tonen de huizenprijzen al enige tijd een stijgende trend. In oktober lag de gemiddelde verkoopprijs 0,7 procent hoger dan in september, waarin de woningen al duurder waren dan in augustus. Sinds mei laat de verkoopprijs van koopwoningen elke maand een stijging zien.

Toename in Woningverkopen: Een Positieve Trend

Ook in oktober is er een opvallende toename in het aantal verkochte woningen ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. Het kadaster meldt een stijging van bijna 6 procent, wat neerkomt op 15.705 verkochte woningen in oktober 2023.

Optimaal Profiteren: Nu Jouw Woning Verkopen

Is het moment aangebroken om jouw woning te verkopen en wil je het huis optimaal voorbereiden? Wij staan voor je klaar. Vraag een gratis waardebepaling aan met een van onze makelaars. Met Uw Makelaar Dordrecht haal je het meeste uit jouw verkoop.