Je Maximale Hypotheek met Beiden een Modaal Inkomen in 2024

In een tijd waarin het kopen van een huis een uitdaging op zich is, wordt het hebben van een partner in crime bijna noodzakelijk. Maar wat is het maximale bedrag dat je kunt lenen voor een hypotheek, met beiden een modaal inkomen? In dit artikel nemen we je mee door de cijfers en berekeningen, gebaseerd op het modaal inkomen in Nederland in 2024.

Duurzaamheid en Invloed op de Hypotheek

In 2024 is er een extra overweging bij het berekenen van je maximale hypotheek: duurzaamheid. De overheid stimuleert duurzame keuzes door de mogelijkheid om meer te lenen voor een duurzaam huis. Ontdek hier hoe het energielabel van invloed kan zijn op je hypotheek en waarom een milieuvriendelijker huis je financiële ruimte kan vergroten.

Stelregel: Hoe Duurzamer, Hoe Meer Je Kunt Lenen

Een opvallende nieuwe stelregel in 2024 is dat hoe duurzamer je huis is, des te meer je kunt lenen. Deze benadering komt voort uit de wens van de overheid om bij te dragen aan een beter milieu. Ontdek hoe het investeren in een groenere woning niet alleen goed is voor het milieu, maar ook gunstig kan uitpakken voor je financiële mogelijkheden.

Maximale Hypotheek met Dubbel Maximaal Inkomen

Om een algemene indicatie te geven van de maximale hypotheek die je kunt verkrijgen, kijken we naar het modaal inkomen in Nederland in 2024. Dit inkomen wordt vastgesteld door het Centraal Planbureau (CPB) en is representatief voor de gemiddelde Nederlander. In ons voorbeeld gaan we uit van tweeverdieners, waarbij een 35-jarige en een 30-jarige geen schulden of persoonlijke leningen hebben.

Rekenvoorbeeld

Volgens de onafhankelijke rekentool van Independer is het modaal inkomen in 2024 geschat op 42.236 euro per jaar. Met een rente van 3,62% en een rentevaste periode van 10 jaar, resulteert dit in een maximale hypotheek van 411.568 euro voor het tweetal. Belangrijk is op te merken dat dit slechts een indicatie is en dat elke persoonlijke situatie een aangepaste berekening vereist.

Persoonlijke Situaties en Uitzonderingen

Een belangrijk aspect bij het berekenen van je maximale hypotheek is de persoonlijke situatie. Het plaatje kan drastisch veranderen als er bijvoorbeeld BKR-schulden zijn, waaronder ook je telefoonabonnement valt. Het is van cruciaal belang om alle variabelen in overweging te nemen voor een nauwkeurige berekening.

Conclusie

Het kopen van een huis met een modaal inkomen in 2024 is geen onmogelijke taak, vooral niet als je de voordelen van duurzaamheid meeneemt. Het is essentieel om een realistisch beeld te hebben van je financiële mogelijkheden en om rekening te houden met alle aspecten van je persoonlijke situatie.