Je bent al een tijdje op zoek, het lukt maar niet. De huizen die je te koop ziet staan voldoen niet aan je plaatje en wanneer je dan eindelijk een potentieel droomhuis vindt wordt die weer voor je neus weggekaapt. Met deze tips hopen wij dat je binnenkort jouw droomhuis kan betrekken.

Tip 1

Zorg dat je een realistisch wensen/eisen lijstje maakt. Deze heb je uiteraard wel in je hoofd zitten, maar door het op papier te zetten krijg je meer overzicht. Vervolgens kan je prioriteit meegeven aan iedere wens/eis. Zet de wensen op volgorde van hoge naar lage prioriteit. Zo wordt het helder wat voor jou echt belangrijk is. Met het lijstje kan je gericht gaan zoeken naar potentiële droomhuizen. Heb je moeite met bepalen wat er op je lijstje moet komen te staan? Hier zijn wat voorbeelden.

  • Nieuwbouw, klushuis of kant en klaar
  • Waar moet het huis staan, welke plaats, welke wijk
  • Wat moet het woonoppervlak zijn
  • Hoeveel slaapkamers moet het huis hebben
  • Moet er een oprit of garage bij de woning zijn
  • Wil je dichtbij winkels wonen

Tip 2

Het is vaak lastig om te weten wat je wilt, zonder ergens (veel) onderzoek naar te doen. Bekijk daarom veel woningen, rij even door de straat, loop door de buurt en bezichtig veel. Hierdoor krijg je een beter inzicht in wat je zelf wel en niet wilt of prettig vindt. Zo kan je ook een gevoel of voorkeur ontwikkelen voor een bepaalde wijk of buurt.

Tip 3

Hoeveel kan en wil je uitgeven aan een huis. Als je niet weet waar je grens ligt dan is het lastig om een goed bod te kunnen uitbrengen. Ook kan het helpen bij het zoeken. Want als je altijd naar te dure huizen kijkt dan wordt je keer op keer teleurgesteld. Ga in een tijd als dit altijd een stapje onder je max zoeken. Dan heb je namelijk de ruimte en mogelijkheid om later waar nodig te overbieden.

Tip 4

Een aankoopmakelaar kan je helpen om echt dat droomhuis te vinden. Ze weten wat er speelt op de markt. Zijn vaak eerder op de hoogte van nieuwe woningen die op de markt komen. Uiteraard kost een aankoopmakelaar wel iets. Maar wist je dat ze je ook veel geld kunnen besparen? Ze kunnen adviseren over de hoogte van je bod. Ook kan een aankoopmakelaar kritisch naar de staat van onderhoud kijken en je zo wijzen op eventuele toekomstige uitgaven aan de woning. Zij doen namelijk elke dag wat jij misschien maar een paar keer in je leven doet. En wellicht nu pas voor de eerste keer.

Tip 5

Zoek op zoveel mogelijk verschillende kanalen. Tegenwoordig staan woningen vaak op Facebook aangeboden. Schrijf je in voor nieuwsbrieven van makelaars. Kijk naar het aanbod van woningen op websites als funda. Ga altijd zoeken met je wensen/eisen lijstje bij de hand. Maak gebruik van de filter opties, zodat je alleen de woningen te zien krijgt die jouw potentiële droomhuis zouden kunnen zijn.

Tip 6

Iets gevonden waar je jezelf wel ziet wonen? Dan is het zaak om snel te handelen. Woningen worden in de deze tijd vaak snel verkocht. Probeer daarom zo snel mogelijk een bezichtiging in te plannen. Vraag ook altijd bij de makelaar naar het verder verloop van het biedingsproces. Hoe gaan zij te werk?

Tip 7

Je gaat een bod uitbrengen, want je hebt je droomhuis gevonden. Maar wat ga je dan bieden. Je wilt niet uit paniek een veel te hoog bod uitbrengen, zonde van je geld. Maar wat nou als je te laag gaat zitten? Dan gaat misschien iemand anders ermee vandoor. En dat wil je ook voorkomen. De aankoopmakelaar kan je helpen om precies het juiste bod uit te brengen. Die is op de hoogte van de bewegingen van de markt en heeft geen emotionele band met de woning. Wat jij één keer doet, doen wij dagelijks. Het is dan wel zo prettig om een expert aan je zijde te hebben die al het werk uit handen neemt, adviseert en een groot netwerk van professionals heeft om je verder te helpen.

Benieuwd naar onze diensten als aankoopmakelaar?