Je woning meer waard laten worden is iets wat iedereen natuurlijk wel wil. Maar hoe pak je dat aan? Zijn er zaken waar je, zolang je er zelf nog woont, ook wat aan hebt? In deze blog gaan we op zoek naar welke aanpassingen jij aan je woning kan doen die zichzelf (gedeeltelijk) terugbetalen en uiteindelijk ook nog eens extra opleveren wanneer je je woning verkoopt.

Tip 1 – Isoleren

Het (beter) isoleren van vloer, buitenmuren en dak zullen ervoor zorgen dat de warmte beter in jouw woning blijft hangen. Wanneer warmte niet kan ontsnappen uit de woning dan hoeft er minder energie te worden gestoken in het opwarmen van de woning.

Afhankelijk van hoe de woning op dit moment is geïsoleerd kan je behoorlijk wat besparen op je jaarlijkse energierekening. Roep de hulp in van een expert om te kijken welke verbeteringen er aan jouw woning kunnen worden aangebracht en wat je dat uiteindelijk gaat opleveren.

Tip 2 – Dubbelglas plaatsen

Zijn de ramen of een aantal van de ramen in jouw woning nog enkel glas? Dan kan je heel veel energie besparen als je deze laat vervangen voor dubbelglas. Ook als je al (ouder) dubbelglas hebt kan het alsnog verstandig zijn om deze te vervangen. Tegenwoordig is er ook HR++ en triple glas op de markt. Deze zijn nog energiezuiniger en kunnen je helpen de energierekening aan het einde van het jaar nog verder te verlagen. Laat je adviseren door een expert om er achter te komen of en hoeveel je kan besparen.

Tip 3 – Zonnepanelen

Is er ruimte op je dak vrij? Laat daar een aantal zonnepanelen plaatsen en je energierekening vliegt naar beneden. Met slechts een paar panelen kan je vaak al je hele woning van elektriciteit voorzien. Wek je voldoende energie op? Dan kan je er ook nog voor kiezen om zaken die gas verbruiken, als je fornuis, te vervangen door een variant die werkt op elektra. Je kan dan gebruik maken van je eigen opgewekte energie en hoef je minder gas aan te kopen. Je kan zelfs energie terug gaan leveren naar de energiemaatschappij. Dit levert geld op! 

Roep de hulp in van een expert om te kijken hoe en waar jij zonnepanelen zou kunnen plaatsen bij de woning en wat het je kan gaan opleveren.

Tip 4 – Laag energieverbruik

Een lage energierekening kan kopers over de streep trekken om voor jouw woning te kiezen. Door gebruik te maken van energiezuinige apparaten, LED lampen etc kan je jouw energierekening naar beneden brengen.

Tip 1, 2 en 3 hoeven niet per definitie veel geld te kosten. De overheid heeft subsidies om mensen te stimuleren hun woning te verduurzamen. Dus voor je iets gaat doen kijk dan eerst voor welke subsidies jij in aanmerking zou kunnen komen en stel jezelf op de hoogte over wat je moet doen om ervoor te zorgen dat ze ook worden goedgekeurd.

Deze tips zullen helpen om een positiever energielabel te krijgen voor je woning. Wat er in resulteert dat je woning aantrekkelijker is wanneer je deze wilt verkopen.